注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

阿塔的遊走生活

我要麼忙著工作, 要麼忙著戀愛。除此之外便沒有其它時間了。Coco Chanel

 
 
 
 
 

日志

 
 
关于我

惡女、太陽宮月亮宮雙天蠍、準女泰拳手、淘寶天后、炒粉面飯高手、女硬漢、不潔癖、業餘導遊、義氣仔女、 香港人在剛果、真愛捍衛隊隊長、Batman Fans Club會長、粗口組組長、港女研究所所長、善良版王熙鳳、無血版Dexter、專治公主癌、博界賤見愁、膠論終結者、人肉賤貨偵察儀。人生座右銘:以德報德,以賤易賤,遇善則柔,遇惡即屌。

网易考拉推荐

紅姑  

2013-10-02 15:40:51|  分类: 像塔這樣的一個女 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

(舊文:2007年9月20日)

紅姑 - 阿塔 - 阿塔的遊走生活

 

得知紅姑老公朱家鼎離世一直都好有感觸。


点解恩愛夫妻就係?唔可以白頭到老? 又令我諗起另一對三毛同荷西三毛講過每當有一對神仙眷侶, 上天都会覺得好奇, 点解佢哋可以咁恩愛, 所以会先收番一个 攞嚟仔細睇吓。


張堅庭話當年紅姑聰明無揀嗰D所謂嘅富豪, 而係揀咗深愛佢嘅朱家鼎 。我弟日揀老公都一定係呢个標準為首要一定要深愛我, 懂得我, 懂得点樣去愛我。

 

一路以嚟 ,我交嘅男朋友都唔係特別叻特別有錢嘅人以前仲好D, 但而家年紀愈大, 要開始考慮將來D長輩就会開始哦我, 話以我可以揾D好D嘅男朋友 (好D aka 有錢有才有事业嗰D)。  我一聽到D咁膚淺嘅話, 就好唔like-ky, 但礙於佢哋係長輩又唔好直接駁佢哋咀, 只有陪笑嘅份, 鬱悶呀!


大佬呀 我夠知有錢有才有事业嗰D男人好咯但有無咁啱俾我遇到个有錢有才有事业人哋又鈡意我我又鈡意佢嗰D先?我交往過嘅男朋友雖然稱唔上咩人中龍鳳, 但佢哋都係好善良温柔嘅人, 佢哋都好懂得欣賞我嘅優点, 寬宏咁包容我嘅缺点, 真心咁樣愛我 ,痛錫我。 對我嚟講 ,我覺得咁樣先係最重要嘅一个人再有錢有才有事业, 如果佢唔能夠真心真意咁愛我咁佢一切嘅優点都與我無關。

 

咁係咪即係有情飲水飽呢?梗係唔係啦!呢D係不負責任嘅說話。 作為男人就唔應該令自己既女人受苦, 憂柴憂米 。一个男人若果係真心愛你的話, 自然会盡一切努力 ,俾最好嘅嘢你我同一般女人一樣, 希望自已嘅男人比自已强, 令我有可以依靠嘅感覺。 佢唔需要好有錢但一定要有上進心, 有能力。 作為一个女人, 你必須要 admire呢个男人先可以嫁俾佢。

 


  评论这张
 
阅读(320)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017