注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

阿塔的遊走生活

我要麼忙著工作, 要麼忙著戀愛。除此之外便沒有其它時間了。Coco Chanel

 
 
 
 
 

日志

 
 
关于我

惡女、太陽宮月亮宮雙天蠍、準女泰拳手、淘寶天后、炒粉面飯高手、女硬漢、不潔癖、業餘導遊、義氣仔女、 香港人在剛果、真愛捍衛隊隊長、Batman Fans Club會長、粗口組組長、港女研究所所長、善良版王熙鳳、無血版Dexter、專治公主癌、博界賤見愁、膠論終結者、人肉賤貨偵察儀。人生座右銘:以德報德,以賤易賤,遇善則柔,遇惡即屌。

网易考拉推荐

付出vs收獲  

2013-10-02 15:35:59|  分类: 像塔這樣的一個女 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

(舊文:2007年9月18日)

嗰日同个 friend 傾開佢話我對男朋友太好, 叫我唔好縱坏佢喎。 佢話佢有几个女性朋友 D男朋友任佢哋耍, 控制於股掌之中, 都係用忽冷忽熱呢招。

 

我當然明白呢个道理啦我想咁做的話 ,我相信我會控制得比任何人更好但這不是我想要的

我同一个人一齊, 係因為我認定咗呢个人, 我会付出一切我能付出嘅 去令佢幸福, 今佢快樂有時D大人孖叉我話我傻 ,話我嘅付出係冇回報嘅 ,因為男朋友 comes and goes ,又唔係老公。 佢哋咪錯哂囉愛情唔係生意如果一付出就要求有回報嘅D咪低級囉我付出唔係因為我想收獲, 而係因為我想付出


有時見番D ex, 佢哋会好感动咁講番我曾經為佢哋做過D乜, 我反而真係講唔番出嚟。 因為我做咗就係做咗, 但唔会覺得自己付出好多更加唔會數番出嚟。 D人一覺得被對方辜負 ,就如數家珍咁數自己為對方做過D ,咁俾你一數, 咪連嗰DD感動都冇埋囉要做就唔好數, 要數就唔好做。 當我為心愛嘅人付出, 我已經从付出既過程得到快樂, D就係我嘅收獲。

 

我知道我總係愛得太用力, 但我願意, 亦不曾后悔過。 唔好笑我傻。

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

 

死了都要爱
不淋漓尽致不痛快
感情多深只有这样
才足够表白
死了都要爱
不哭到微笑不痛快
宇宙毁灭心还在
把每天当成是末日来相爱
一分一秒都美到泪水掉下来
不理会别人是看好或看坏
只要你勇敢跟我来
爱不用刻意安排
凭感觉去亲吻相拥就会很愉快
享受现在别一开怀就怕受伤害
许多奇迹我们相信才会存在
穷途末路都要爱
不极度浪漫不痛快
发会雪白土会掩埋
思念不腐坏
到绝路都要爱
不天荒地老不痛快
不怕热爱变火海
爱到沸腾才精采

  评论这张
 
阅读(199)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017